Birkemosegaard Køkken

Om Birkemosegaard Køkken

 
 

Om Birkemosegaard Køkken

Birkemosegaard Køkken blev etableret i foråret 2016 og ejes og drives af parret Martin Kvederis og Marie Hertz. De to forpagter 1.salen på gårdens ene længe og det er her, køkkenet findes.

Marie har arbejdet som kok og med jord i mere end 15år. Hun er selvlært - men maden og dyrkningen har altid været omdrejningspunktet i hendes liv. Både på den fædrene økologiske gård ved lejre, og igennem hendes tid på universitetet.

Martin er vokset op tæt ved gården og er vendt "hjem" for 5 år siden og har siden arbejdet med nye initativer på gården, der nu munder ud i Birkemosegaard Køkken. 

Ideen bag Køkkenet er, at at lave mad af gårdens råvare -og herved skabe et spisested, hvor afstanden fra jord til bord er reduceret til et minimum, og hvor gæsterne kan få en fornemmelse af hvad det vil sige at dyrke grøntsager biodynamisk og hvilke kvaliteter det giver det samlet måltid.

Maden er simpel og rolig - og Martin og Marie gør sig umage for at hver enkel grøntsag og element, skinner så tydeligt som muligt på tallerknen.

Om sommeren bliver bordet sat udenfor - i marklen eller ved vandet hvis vejret tillader det. Marie har etableret en urtehave hvor hun eksperimenterer med nye sorter og sjældne urter - her laves mange af sommeren workshops og kurser - både i dyrkning- og køkkenliv.

 

Om gården - Birkemosegaard

Birkemosegaard er et biodynamisk landbrug på Sjællands Odde. Grøntsager, Hvede, Byg, Rug, frugt, bær og en dejlig gødningsgivende kvægbestand på ca 110 dyr.  

Gården leverer grøntsager til restauranter, institutioner og fødevarefællesskaber og direkte til private kunder i Odsherred, Roskilde, Storkøbenhavn og Nordsjælland. Den ugentlige “Torsdagskasse” kan afhentes på "afhentings" adresser i det meste af København eller modtages hjemme privat over hele landet.

bestil via birkemosegaard.dk

 

 
 

På gården

Birkmosegaard er ejet og drevet af Kung og Jesper Andersen, der er fjerde generation på gården. Jesper står for driften af landbruget med ca til 10 ansatte. Kung styrer gårdbutikken, regnskaber, kunder og leverandører. Tove Andersen der er forrige generation står for blomsterhaven og Benjamin på 13 hjælper til overalt.

 

gårdeN & BYEN

Gennem et tæt samarbejde med restauranter og butikker i byen nyder vi at komme til byen og lave arrangementer med mad eller grøntsager og dele ud af 4 generationers viden om landbrug, dyrking, afsætning, økologi, biodynamik og håb for fremtiden. 

 

 
 

Køkkenet på gården

Birkemosegaard Køkken er drevet af Martin Kvedéris og Marie Hertz. Marie er født med en grydeske i hånden og har hele sit liv arbejdet med formidling af mad og bæredygtig dyrkning i land og by. Martin er vokset op tæt ved gården og er vendt "hjem" for 5 år siden og har siden arbejdet med nye initativer på gården, der nu munder ud i Birkemosegaard Køkken. 

 

Læs mere

Trænger I en til tur på landet og lidt jord under neglene eller har I andre idéer er I velkomnte til at kontakte os. Se info nederst på siden.