Birkemosegaard Køkken

Om Birkemosegaard Køkken

Om Birkemosegaard Køkken

9E58A976-DAD5-456C-8DAB-CB9C05DB6B13.jpg
 
 

Birkemosegaard Køkken blev etableret i foråret 2016 og ejes og drives af parret Martin Kvederis og Marie Hertz som forpagter 1.salen på gårdens ene længe, hvor køkkenet findes.

Marie har arbejdet som kok og med jord i mere end 15år og har en kandidatgrad i miljøplanlægning og sundhedsfremme. Hun er autodidakt kok og gartner - men maden og dyrkningen har altid været omdrejningspunktet i hendes liv - både praktisk og teoretisk. B

Martin er passionsdrevet iværksætter og er vendt hjem til Sjællands Odde i 2010. Siden 2012 har målet været at få Birkemosegaard og Sj. Odde på landkoret og ikke mindst menu kortene rundt om i landet. Birkemosegaard Køkken er det ultimative udstillingsvindue af gården og egnens råvarer.

Ideen bag Køkkenet er at lave mad af gårdens råvarer og herved skabe et spisested, hvor afstanden fra jord til bord er reduceret til et nul, og hvor gæsterne kan opleve kvaliteten af biodynamisk dyrkede grøntsager og hvilke kvaliteter det giver det samlet måltid.

Maden er simpel og rolig - og Martin og Marie gør sig umage for at hver enkel grøntsag og element, skinner så tydeligt som muligt på tallerknen.

Om sommeren bliver bordet sat udenfor - i marklen eller ved vandet hvis vejret tillader det. Marie har etableret en urtehave hvor hun eksperimenterer med nye sorter og sjældne urter - her laves mange af sommeren workshops og kurser - både i dyrkning- og køkkenliv.

 

Om gården - Birkemosegaard

Birkemosegaard er et biodynamisk landbrug på Sjællands Odde. Grøntsager, Hvede, Byg, Rug, frugt, bær og en dejlig gødningsgivende kvægbestand på ca 110 dyr.  

Gården leverer grøntsager til restauranter, institutioner og fødevarefællesskaber og direkte til private kunder i Odsherred, Roskilde, Storkøbenhavn og Nordsjælland. Den ugentlige “Torsdagskasse” kan afhentes på "afhentings" adresser i det meste af København eller modtages hjemme privat over hele landet.

bestil via birkemosegaard.dk

 

 
 

Birkemosegarrd Køkken

Birkemosegaard Køkken er drevet af Marie Hertz og Martin Kvedéris. Marie er født med en grydeske i hånden og er cand.soc i fødevaresystemer og autodidakt kok og gartner. . Martin er vokset op tæt ved gården og er vendt "hjem" for 5 år siden og har siden arbejdet med nye initativer på gården. Sammen munder det ud i Birkemosegaard Køkken og Allégade 7.

 

 
IMG_4542.JPG

Allégade 7 - Det Økologiske Inpsirationshus

På frederiksberg driver Marie og Martin Det Økologiske Inpsirationhus. Huest blev bygget i slutningen af 90erne og har en lang grøn historie. Huset fungerer i dag som grønt kulturhus, pop-up og som bro imellem land og by.

 

 
 

gården

Birkmosegaard er ejet og drevet af Kung og Jesper Andersen, der er fjerde generation på gården. Jesper står for driften af landbruget med ca til 10 ansatte. Kung styrer gårdbutikken, regnskaber, kunder og leverandører. Tove Andersen der er forrige generation står for blomsterhaven og Benjamin på 13 hjælper til overalt.

 

Læs mere

Trænger I en til tur på landet og lidt jord under neglene eller har I andre idéer er I velkomnte til at kontakte os. Se info nederst på siden.