Birkemosegaard Køkken

Kalender

 
 

Arrangementer

Følg med i vores aktiviteter og arrangementer

Reserver bord på de udvalgte datoer her

 
 
Back to All Events

Kombuchasmagning og levende kursus

 

Vi har arbejdet med fermentering i mange år efterhånden, og i vores mad finder man ofte fermenteret elementer - og særlig honning, som har en helt særlig evne til at indfange sæsonen dufte fra naturen.

Kombucha er en anden fermentering, som vi har fast på kortet. Kombucha er oprindeligt fermenteret te, der starter ved hjælp af en kultur - en SCOBY (Symbiotic Colony of Bateria and Yeast ), og stammer oprindelig fra asien, hvor den kan spores tusinde år tilbage.

Klassisk kombucha er lavet på te, men hos os bruger vi elementer fra naturen omkring os, når vi brygger vores kombucha. Sommertider søder vi med honning, så hedder drikken en Jun og er mild og fin i sin smag af honning og blomster. Vi passer dagligt vores kombucha og jun - fodre dem, smager og justerer. Når de smager dejligt kommer vi dem på flakser med låg og karboniserer dem herved, så de får en fin perlende brus.
Komcuha og jun er et meget fint alternativt til vin. Nogle er søde, andre er mere vinøse - alle er ekstremt sunde med et høj niveau af mælkesyrebakterier.

Kom og smag og lær mere om kombucha når vi afholder vores tilbagevendende søndagskurser hele sommeren.

Vi starter formiddagen med en smagning og introduktion - hvad er fermentering og hvad sker der i en kombucha. Herefter taler vi om sæson og smage og dufte i naturen nu - hvad kan kommes på flaske. Herefter får alle en SCOBY og et fint glas, og komponerer en kombucha til at tage med hjem.

Vi afslutter formiddagen med en kartoffelmad og et dejligt glas levende vin i køkkenet.

Søndag kl.10.30-12.00

Pris 330kr
Børn under 12 kan deltage gratis i følgeskab med en voksen.

Find billetter her

Earlier Event: June 16
Åben for frokost og aften
Later Event: June 17
Åben frokost