Birkemosegaard Køkken

Allégade 7

BA63713F-5A36-4BD7-BAC7-66D2C65E97CC.jpg

Det Økologiske inspirationshus

Allégade 7

 

Velkommen i det økologiske inspirationshus

Det Økologiske Inspirationshus er bygget til, at inspirere og formidle økologi til byens folk. Vi har været så heldigte at få lov til at drive huset - og her samler vi vores aktiviteter i byen - fra vores spisested Birkemosegaard Køkken på Sjællands Odde og igennem vores netværk at gode mennesker. Læs mere her på siden og følg med via vores sociale medier og nyhedsbrev når vi annoncerer events og arrangementer.

Private dining, foredrag og virksomhedsdage

Huset kan rummer 40 gæster. Ud over vores egne arrangementer udlejer vi huset til private dining, foredrag, møde- og virksomhedsdage. Altid med en introduktion til huset og altid med vore mad og drikke.  Kontakt os for yderlig information på kontakt@birkemosegaardkokken.dk eller på tlf. 40515376

Eksempel på heldagsmøde

kl.09 - Velkomst, introduktion og morgenmad i væksthuset

kl.09.45 - Intern møde i mødelokalt med brug af AV-udstyr

kl.10.30 Pause og kaffe og frugt

kl.11.00 Møde forsat - rundbordssamtaler fordelt i huset

kl.12.30 Frokost -  3 retter tilberedt af Birkemosegaard køkken inkl. vin, vand, most og kombucha

kl.13.30 - Walk´n talk i Frederiksberg Have

kl. 14.15 - Opsamling

kl.15.30 Workshop - Kombucha og andre fermenterede herligheder inkl. lækre snacks

kl.16.15 - Afslutning

 

 

BA63713F-5A36-4BD7-BAC7-66D2C65E97CC.jpg

Historen bag huset

Det Økologiske Inspirationshus i København er først og fremmest den virkeliggjorte drøm om at vise, hvordan man kan bygge, bo og leve uden at misbruge naturens ressourcer. Målet med huset har fra starten været at begejstre og at bevæge besøgende til eftertanke og praktisk eftergørelse.


Den oprindelige ide var at skabe en bygning efter økologiske og bæredygtige principper, ligesom huset skulle opfattes som en levende organisme. Bygningen stod færdig i 2000.

Til inspiration
Stueetagen fungerer som teaterværksted, mens førstesalen fra start af har tjent som demonstrations-, aktivitets- og møderum i mange år. Nu driver Marie Hertz huset, og ønsker igennem hendes aktiviter, samtaler og udvikling af og omkring mad, at videreføre huset hensigt og bygge bro mellem land og by

Det første indtryk der møder én, er det rislende vand i den fem meter høje japanske vandtrappe. Så registreres husets karakteristiske duft af træ, planter, jord og ler - en direkte følge af materialevalget og den biologiske luft- og vandrensning.

På sin vej gennem bygningen møder man arbejde i træ og ler - smukt behandlet, godt håndværk, energiglas, et bud på naturlig ventilation og isoleringsmaterialer, komposttoilet, jordlunge og rodzone til rensning af indeluft, recirkuleret vandsystem, regnvandsopsamling, masseovn, solfanger, solceller med mere.

IMG_1551.JPG

Bro mellem land og by - jord og bord

Det økologiske Inspirationshus fungerer som bro mellem land og by - jord og bord. Her er aktiviteter fra middage, foredrag, pop-ups og events - til udvikling, debat og samtaler blandt landet aktører inden for landbrug, fødevareproduktion og gastronomi. Huset bliver til dagligt brugt som kontor og væksthus. Her spire nye ideer og planter frem.

Hver torsdag sættes der grøntsagskasser fra Birkemosegaards “torsdagskasse” til opsamling af gårdens kunder i byen. Læs mere om torsdagskassen her.

Huset lejes også ud til virksomheder og private - til middage og møder hvor huset hensigt altid blive introduceret, og hvor al forplejning kommer fra det økologiske og biodynamiske marker. Tanken er her, at inspirationen lader sig kile ind, alle de steder den kan - og at byen folk - om de arbejder eller holder fest - skal lade sig forføre af diversiteten både i huset og på tallerken.

Rundvisning og vidensdeling

Der er jævnligt rundvisninger for skoler, foreninger mm i huset - kontakt os for nærmere information på kontakt@birkemosegaardkokken.dk

En samling af litteratur inden for bæredygtig udvikling, mad, landbrug og gastronomi er ved at tage sin form i huset med ønsket om, at folk kan komme og læse og lade sig inspirerer. Kontakt Marie for nærmere indformation på marie@birkemosegaardkokken.dk.